Twitter Facebook

Törőcsik Mari nyolcvanéves - Gála a Nemzetiben


2015. október 1., 11:15

November 23-án, Törőcsik Mari Kossuth-díjas színésznő, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze nyolcvanadik születésnapján gálával tiszteleg a művésznő előtt a Nemzeti Színház. A gála rendezőjének Jordán Tamást kérte fel Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója.

Törőcsik Mari különleges előadással készült a születésnapjára. A nyáron megkezdte Az öreg és a tenger című produkció próbáit Anatolij Vasziljev rendezővel, ám orvosai tanácsára végül nem vállalta a bemutatót. A művésznő továbbra is játssza a Nemzetiben a szerepeit, legközelebb október 24-én és 25-én lép színpadra Zsótér Sándor rendezésében, Henrik Ibsen Brand című darabjában.

Images_27368
Brand - Trill Zsolt és Törőcsik Mari

A művésznő 80. születésnapjára a Nemzeti Színház kiállítást rendez, melyen olyan tárgyakat is szeretnénk bemutatni, melyeket a művésznőhöz kapcsolódóan őriznek tisztelői. Várják azok jelentkezését, akik fotókkal, jegyekkel, egyéb tárgyakkal rendelkeznek, és ezeket ideiglenesen a kiállítás rendelkezésére bocsájtanák. A felajánlásokat a teátrum a torocsik80@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen fogadja. Azoknak, akik a kiállítás időtartamára felajánlják személyes emléktárgyukat a művésznőről, különleges ajándékkal kedveskedik a Nemzeti Színház.

Címkék

Jordán Tamás Törőcsik Mari Nemzeti Színház

0 hozzászólás