Twitter Facebook

Hat premierrel készül az idei évadra a Rózsavölgyi Szalon


2015. augusztus 31., 19:00

A Rózsavölgyi Szalon az idei évadban két magyarországi premiert és egy ősbemutatót is kínál a közönségnek. Az Előttem az élet című előadás felújítása mellett Kolos István, Szarka János, Valló Péter, Léner András és Dicső Dániel is rendezni fog.

Szeptember első napján az Émile Ajar Előttem az élet című regényéből készült darab felújított változatának előadásával veszi kezdetét az idei színházi évad a Rózsavölgyi Szalonban – hangsúlyozta ma a budapesti sajtótájékoztatón Zimány Zsófia művészeti vezető.

Az Alföldi Róbert rendezésében 2014 májusában bemutatott előadás idén szeptembertől Margitai Ági színésznek állít emléket. A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész Momó szerepét alakította a produkcióban a tavaly novemberben bekövetkezett haláláig – emlékeztetett a művészeti vezető.

Images_29020
Fotó: Éder Vera
Sajtótájékoztató a Rózsavölgyi Szalonban

Hangsúlyozta: Margitai Ági szerepét Nagy Mari, a Nemzeti Színház színésze veszi át, Juszufként Rajhona Ádám helyett Jordán Tamást láthatják a nézők Csomós Mari és Lukács Sándor mellett.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szalon történetében először működnek együtt a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal: közösen mutatják be Eric-Emmanuel Schmitt Rejtélyes viszonyok című kétszemélyes lélektani darabját november 26-án Hirtling Istvánnal és Lábodi Ádámmal.

December 16-án láthatják először a magyar nézők Jean-Marie Chevret Amazonok című vígjátékát Szarka János rendezésében. A történetben Náray Erika, Györgyi Anna, Auksz Éva, Ozsgyáni Mihály és Héricz Patrik látható.

Szintén először mutatják be Magyarországon Csáki Judit fordításában Mark St. Germain Istenek tanácsa című darabját január 28-án. A feszültséggel teli történetben négy ember szívátültetésre vár. A darab szereplői Borbás Gabi, Söptei Andrea, Bánfalvi Eszter, Őze Áron és Márton András, rendezője Valló Péter, a dramaturg Morcsányi Géza.

Március 10-én mutatják be Déry Tibor Szerelem című darabját Molnár Piroskával, Pető Katával, Őze Áronnal, valamint Sütő Andrással. Déry novellái és Makk Károly azonos című filmje alapján a szövegkönyvet Keszthelyi Kinga írta, a darab rendezője Léner András.

Magyarországi ősbemutató lesz Réczei Tamás Budapest, te édes! című darabja, amely egy idős asszony és egy taxisofőr különös utazását meséli el. A darab szereplői Almási Éva és Pál András, rendezője Dicső Dániel.

Zimány Zsófia felidézte: az elmúlt szezonban 287 előadást láthattak a nézők a Rózsavölgyi Szalonban, megközelítőleg 20 ezer jegy kelt el, a csaknem 50 ingyenes produkciót pedig mintegy háromezren nézték meg.

MTI / 7óra7

Címkék

Alföldi Róbert Dicső Dániel Kolos István Léner András Margitai Ági Szarka János Valló Péter Rózsavölgyi Szalon Arts & Café Előttem az élet

0 hozzászólás