Twitter Facebook

Bemutató

Makbett - Bercsényi Péter
„Ami 1972-ben abszurdnak tűnt, az ma a valóság” - Alföldi Makbettje az Átriumban
2015. szeptember 23., 12:00

Szeptember 24-én, csütörtökön mutatja be a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Eugène Ionesco: Makbett című darabját, Alföldi Róbert rendezésében.

(tovább)
Hadházi László és az álló zászló
Vajon a nők jobb férfiak lennének?
2015. szeptember 4., 15:00

A Zászlómúzeum adott otthont Hadházi László új estjének, a Nekünk áll a László című produkció sajtóeseményének, ahol a résztvevők egy zászlóavatásnak is szemtanúi lehettek.

(tovább)
Ötödik alkalommal mutatkozik be a Bethlen Terminál
2015. augusztus 26., 14:30

A két hónapos, intenzív nyári képzés záróakkordja az augusztus 28-án este 8 órakor kezdődő szakmai bemutató és az augusztus 29-én, szintén este 8 órakor kezdődő nyilvános előadás a Bethlen Téri Színházban.

(tovább)
Alföldi Róbert a Makbett olvasópróbáján
Alföldi Róbert Ionesco Makbettjét rendezi az Átriumban
2015. augusztus 24., 13:00

Egy közismert Shakespeare-mese görbe tükörben, amely az alkotók célja szerint, a Macbeth és más Shakespeare-művek motívumai alapján a hatalomról, a hatalmi játszmák okozta személyiségtorzulásról, hűségről és árulásról, az elvesztett lehetőségekről és sok minden másról is szól.

(tovább)
Sába királynője (próbafotó) - Nuttaporn Thammathi (elöl) és Kelemen Zoltán (hátul)
Sába királynője operabemutató a Margitszigeten
2015. július 1., 11:00

Hosszú idő után újra hazai színpadon látható Goldmark Károly legismertebb operája, a Sába királynője július 3-án és 5-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színház közös produkcióját Káel Csaba rendezi.

(tovább)
Niky Wolcz
Felnőtteknek szóló mese a kolozsvári magyar színház utolsó bemutatója az évadban
2015. június 19., 18:00

Jevgenyij Lvovics Svarc Az árnyék című drámája lesz a Kolozsvári Állami Magyar Színház évadjának utolsó bemutatója.

(tovább)
Halálos tavasz - Lengyel Tamás
Zilahy Halálos tavasza a Városmajorban
2015. június 10., 16:30

Halálos tavasz címmel június 13-án mutatják be a Budapesti Nyári Fesztivál szezonindító előadását a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Szabad Tér Színház produkciójának főbb szerepeit Lengyel Tamás, Györgyi Anna, Ullmann Mónika és Szabó Vera játsszák.

(tovább)
Különböző emberek egymás mellett
2015. május 30., 13:00

Negyvenkettedik alkalommal látható magyar színpadon Csehov klasszikus drámaremeke, a Sirály. A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös bemutatójában Arkagyinát, a színésznőt Oszvald Marika játssza el, a premier május 31-én lesz a budai teátrumban.

(tovább)
Halálos tavasz - Lengyel Tamás
Zilahy Halálos tavasza a Városmajorban
2015. május 9., 17:00

Halálos tavasz címmel június 13-án mutatják be a Budapesti Nyári Fesztivál szezonindító előadását a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Szabad Tér Színház produkciójának főbb szerepeit Lengyel Tamás, Györgyi Anna, Ullmann Mónika és Szabó Vera játsszák.

(tovább)
Raped Europeans
Raped Eurpeans - Európáról Európában európaiaknak
2015. április 25., 12:00

A Gergye Krisztián Társulata és a MU Terminál folytatja a majdnem két éve megkezdett, közös performansz-sorozatát. A The Green Table project keretében létrehozott raped Europeans című munka május 8-án és 9-én látható a Mu Színházban.

(tovább)
Feke Pál
Feke Pál lesz Shrek a musical budapesti előadásán
2015. április 21., 20:00

Shreket Feke Pál, Fionát pedig Szinetár Dóra alakítja majd az Oscar-díjas animációs filmből készült nagy sikerű musical budapesti bemutatóján 2016. május 29-én a Papp László Budapest Sportarénában.

(tovább)
Agyeldobás (próbafotó) - Szente Vajk és Simon Kornél
Eldobják az agyukat a Madáchban
2015. április 13., 15:30

Célegyenesbe fordultak a Madách Színház következő bemutatójának, az Agyeldobásnak az előkészületei. A Wodehouse-történetek alapján készült, Bertie Wooster kalandjait feldolgozó előadás próbáján jártunk, és az alkotókat kérdeztük a születendő produkció kapcsán.

(tovább)
Jobbhorog - A Hazatérés a Zenthe Ferenc Színházban
2015. március 30., 15:00

Handó Péter a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Hazatérés című előadásáról osztotta meg velünk gondolatait. Az előadásban Mikó Istvánt, Csernák Jánost, Erdélyi Gábort, K.Müller Zsófiát és Máté Krisztiánt láthatják a nézők, Gyuriska János rendezésében.

(tovább)
Csokonai Nemzeti Színház
Delila helyett Don Giovanni
2015. március 26., 11:30

Saint-Saëns helyett Mozart, a Sámson és Delila helyett a Don Giovanni kerül színpadra április 9-én Debrecenben. A címszerepben Haja Zsoltot láthatja a közönség, az előadást Gemza Péter rendezi.

(tovább)
Egy helyett két Jean Valjean Szegeden
2015. március 17., 16:30

Azt követően, hogy a Madách Színház nem tudott megegyezésre jutni Miller Zoltánnal, kompromisszumos megoldás született: a majdani kőszínházi előadások másik két Jean Valjeanja felváltva játszik majd Szegeden.

(tovább)
A Szputnyik Mentőcsónak Egysége a negatív diszkriminációról
2015. március 11., 20:30

Az előítéletes gondolkodással, negatív diszkriminációval, kirekesztő beszédmóddal, rejtett rasszizmussal foglakozik a Mentőcsónak Egység legújabb, Újvilág című előadása.

(tovább)
"Meghatározó a látványt szervező logika"
2015. március 10., 18:00

Az Operaház 2015. március 21-én bemutatja A Rajna kincse című operát. Wagner Ring-ciklusa hosszú évek óta nem volt műsoron – idén tavasztól M. Tóth Géza rendezésében újjáépül a tetralógia.

(tovább)
Van valami mulandó a MU Színházban
2015. március 10., 16:00

A Fejlesztés Alatt Q (FAQ) alkotócsapata harmadik MU színházbeli bemutatójára készül. Történetük 21. századi mese, kitaláció.

(tovább)
A nyugalom
Bartis Attila: A nyugalom Marosvásárhelyen
2015. március 9., 11:30

Bartis Attila A nyugalom című darabját mutatta be Radu Afrim rendezésében a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Az előadás az A nyugalom című regény és az Anyám, Kleopátra című színdarab ötvözéséből született.

(tovább)
Hazatérés - Zenthe Ferenc Színház
Hazatérés a Zenthe Ferenc Színházban
2015. március 8., 11:00

Harold Pinter tragikomédiáját, a Hazatérést mutatja be március 9-én a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Az előadást Gyuriska János rendezi, a szerepeket Mikó István, Erdélyi Gábor, Csernák János, Máté Krisztián, Albert Péter és K. Müller Zsófia alakítják.

(tovább)