Twitter Facebook

Interjú

Alföldi Róbert az olvasópróbán
Alföldi: Milyen lenne, ha normálisan élhetnénk?
2015. szeptember 2., 12:00

Alföldi Róbert második alkalommal dolgozik a Radnóti Színház társulatával, ismét a színházirodalom egy klasszikusán. A Platonov – Apátlanul után idén a Lear királyt állítja színpadra László Zsolttal a főszerepben.

(tovább)
Máté Gábor
Máté Gábor a Dömötör Andrásról
2015. július 28., 16:00

Máté Gábor a most csütörtökön bemutatásra kerülő, legújabb AlkalMáté Trupp előadás kapcsán arról is beszélt, hogy az egykori osztály miért gyűlik össze nyaranként immár kilencedik éve egy-egy produkció erejéig, és miért nem.

(tovább)
Istent a falra festeni
"Rajtam ne röhögjenek, és ne sajnálkozzanak!"
2015. július 3., 19:00

Kocsma-dráma a műfaji megjelölése a Szemle idei utolsó, Istent a falra festeni című bemutatójának, amellyel a Csokonai Nemzeti Színház utazik Budapestre. Mészáros Tibor rendező beszél az előadásról.

(tovább)
Bernarda Alba háza
A Bernarda rettegett réme színre lép
2015. július 3., 12:00

A Békéscsabai Jókai Színház Bernarda Alba háza című előadása kapcsán Béres László rendező mesél többek között arról, hogy milyen szerepe van az előadásban a flamencónak, és hogyan tesz kísérletet arra, hogy megmutassa a megmutathatatlant.

(tovább)
Én és a kisöcsém - Dolhai Attila és Szinetár Dóra
„Most már érzi a hangom a váltás előnyeit”
2015. július 1., 16:00

Dolhai Attila tavaly úgy döntött, hogy elköszön korábbi nagy sikerei műfajától, és az operett szerepekre helyezi a fő hangsúlyt a jövőben. Vele beszélgettünk a váltás nehézségeiről, korábbi és jelenlegi népszerűségéről, az Én és a kisöcsém című bemutatójuk sikeréről, valamint jövőbeli terveiről.

(tovább)
Gedeon József
„Nem szeretném, hogy kereskedelmi vállalkozás legyen a Várszínház”
2015. június 29., 19:07

Gedeon Józseffel, a Gyulai Várszínház igazgatójával beszélgettünk a 11. Shakespeare Fesztiválról és a színház 52. évadáról. Többek között arról, hogyan illik össze Shakespeare és a lokálpatriotizmus.

(tovább)
Édes Anna
Oknyomozás Édes Anna ügyében
2015. június 26., 19:00

A Városmajori Színházi Szemle keretében látható a Csíki Játékszín Édes Anna című előadása. A rendező, Lendvai Zoltán mesél arról, hogyan viszonyul egymáshoz a regény és az előadás, illetve hogyan találtak egymásra a csíkszeredai társulattal.

(tovább)
Bocsárdi László
Egy bohókás és szenvedélyes haláltánc
2015. június 25., 15:30

A nyári, gyulai összművészeti fesztivál első bemutatója William Shakespeare: Vízkereszt, vagy amire vágytok című darabja lesz, Bocsárdi László rendezésében. A rendező vallott az előadásról és annak kapcsán a korról, amiben élünk.

(tovább)
Figaro házassága - Járai Máté
Figaro házassága, avagy egy nap szenvedély
2015. június 22., 17:00

A Városmajori Színházi Szemle keretében látható Budapesten a Győri Nemzeti Színház Figaro házassága című előadása. A rendezővel, Erdeős Annával készült interjúban szó esik többek között arról is, hogyan szólhat hozzánk ez a több száz éves történet.

(tovább)
Klütaimnésztra a gyilkosságra is talál indokot
2015. június 20., 10:00

Városmajori Színházi Szemle keretében látható Budapesten a kaposvári Csiky Gergely Színház Háy János által újragondolt Magyar Elektrája. Interjú a rendezővel, Horváth Csabával.

(tovább)
Caligula helytartója (olvasópróba) - Béres Attila, Tóth Tibor
Sírva-nevetve tanulni a múlt hibáiból
2015. június 14., 12:00

A szórakoztató formában színpadra kerülő, hatását máig éreztető történelem erősen foglalkoztatja a Városmajori Színházi Szemlére duplán kiválasztott Béres Attilát, aki egy szombathelyi és egy miskolci rendezésével is szerepel a programban.

(tovább)
Lovas Rozi, Boros Anna
Minél közelebb hozni a fiatalság életérzését
2015. június 2., 17:30

Bár színészileg és magánemberként is nagyon különböző karakterek, mindketten Jeanie szerepét játsszák a Mohácsi János rendezte Hair-ben. Boros Anna és Lovas Rozi mesélt az előadás előkészületeiről.

(tovább)
Németh Hajnal
Az elbukott személy a saját lelkiismeretével folytat párbeszédet
2015. május 18., 19:00

Az idén először megrendezett kortárs művészeti programsorozat – OFF-Biennálé Budapest – keretében mutatják be május 20-án Németh Hajnal A vesztes című zenés performanszát.

(tovább)
Szabó Borbála
Élőbb és működőképesebb
2015. május 5., 11:30

Írt már mesekönyvet és több mesejátékot is, legutóbb a Vicces, királykisasszony?! című darabját mutatták be a Váci Dunakanyar Színházban, majd a Dumaszínházban. Szabó Borbála válaszolt.

(tovább)
Edith Piaf - Vári Éva
Vári Éva búcsúzik Piaftól
2015. május 4., 14:00

Vári Éva harminc évet töltött Edith Piaf társaságában. Most úgy döntött, abbahagyja nagy sikerű estjét. Az utolsó előadás május 22-én lesz a Belvárosi Színházban. Ebből az alkalomból kérdeztük a szerepről és Edith Piafhoz fűződő viszonyáról.

(tovább)
Kálid Artúr
Kálid Artúr - A Maladypétől a Bárkán át a zsidózásig
2015. április 10., 19:07

A Gólem Színház és a Dumaszínház koprodukcióban mutatja be a Zs-kategória – önfeledt zsidózás revüvel című zenés, táncos revükabarét a Jurányiban április 12-én. Egyik szereplője, Kálid Artúr beszélt az okokról, ami egykor a Bárkába vitte, majd onnan is tovább.

(tovább)
Május!
Úgy várom a Május!-t, mint gyerek a játszóteret
2015. április 1., 16:30

Király Attila négy darabban is látható a Szkénében futó produkciók közül. Ezek egyike a Szép Ernő által írt két egyfelvonásosból született Május!, ami április 8-án látható a Szkénében. Ezek kapcsán beszélgettünk vele.

(tovább)
„A fogyasztói társadalomban tabutéma”
2015. március 20., 12:45

A halálról készít kabarét Dömötör András. A Dumaszínház és a Füge együttműködésében születő Kaputt próbáiról mesélt, amit március 27-én mutatnak be a Jurányiban.

(tovább)
Lovas Dániel
Nagyon jellemző a férfitársadalomra
2015. március 11., 18:30

Lovas Dániel tíz éve a Stúdió K színésze. Januárban mutatták be a Maya hajója című előadásukat, ami Picasso képeiből született. Az idei évadban a MU Színházban is láthatja a közönség, ő alakítja Garaczi László Ovibrader című darabjának főszereplőjét.

(tovább)
Oldani a nyomasztó érzetet
2015. február 28., 14:30

Feuer Yvette színész, drámapedagógus öt éve alapította meg a Bohócok a Láthatáron Csoportot. Azóta járják a mélyszegénységben élő magyar településeket, hogy előadásiakkal mosolyt csaljanak a gyerekek arcára. Most középiskolásoknak készítettek előadást – nem bohócosat.

(tovább)