Twitter Facebook

Kultúrbrigád

Budapest,


Következő előadások

Futó előadások

Színpadon

Elérhetőségek

Cím Budapest,
Telefon
Fax
E-mailprodukcio@kulturbrigad.hu
Honlaphttp://vaknyugat.hu

Hírek

Makbett - Bercsényi Péter
„Ami 1972-ben abszurdnak tűnt, az ma a valóság” - Alföldi Makbettje az Átriumban
2015. szeptember 23., 12:00

Szeptember 24-én, csütörtökön mutatja be a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Eugène Ionesco: Makbett című darabját, Alföldi Róbert rendezésében.

(tovább)
Don Quijote (próbafotó) - Vidnyánszky Attila, Reviczky Gábor, Trill Zsolt
Bemutatók (2015. szeptember 18-24.)
2015. szeptember 17., 19:07

A következő hét nap általunk ajánlott előadásai a hősök és őrültek, szentek és gyilkosok, vagyis mindennapjaink alakjai jegyében telnek. Tatabányáról, Pestről és Budáról.

(tovább)
Alföldi Róbert a Makbett olvasópróbáján
Alföldi Róbert Ionesco Makbettjét rendezi az Átriumban
2015. augusztus 24., 13:00

Egy közismert Shakespeare-mese görbe tükörben, amely az alkotók célja szerint, a Macbeth és más Shakespeare-művek motívumai alapján a hatalomról, a hatalmi játszmák okozta személyiségtorzulásról, hűségről és árulásról, az elvesztett lehetőségekről és sok minden másról is szól.

(tovább)
Az Őrült Nők Ketrece – Stohl András, Hevér Gábor
Szegeden ünnepli 75. előadását Az Őrült Nők Ketrece
2015. augusztus 8., 14:00

Szeptember 6-án két alkalommal is láthatja a szegedi közönség Az Őrült Nők Ketrece magyar változatát. A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Alföldi Róbert rendezte produkciójának főszerepeit Stohl András és Hevér Gábor alakítják.

(tovább)
Oszvald Marika a Sirály próbáján
Bemutatók (2015. május 29 - június 4.)
2015. május 28., 19:07

Csütörtökönként jelentkező rovatunkban ezúttal egy kőszínházi és egy független társulat mellett egy önálló produkcióra szerveződött alkotóstáb előadását prognosztizáljuk. Válogatásunkat erre a hétre a klasszikusok kizárólagos túlsúlya jellemzi.

(tovább)
Orosz Ákos
Az én időm, amit senki nem vehet el tőlem
2015. május 26., 16:30

Készül a Sirály az Átriumban. A próbafolyamat kellős közepén beszélgettünk Orosz Ákossal, az előadás Medvegyenkójával arról, miért jött el a Maladypéből, hová tart, és mi az, amit keres a színpadon.

(tovább)
A csemegepultos naplója - Ötvös András
Átadták a 3. Thália Humorfesztivál díjait
2015. február 17., 11:20

Ma délelőtt, immár harmadik alkalommal adták át a Thália Színházban a Thália Humorfesztivál díjazottjainak elismeréseit. Pécs, Miskolc és Budapest mellett, végül Szombathely sem távozott üres kézzel.

(tovább)
Fekete ég / A fehér felhő
Színház és politika 2014-ben
2014. december 27., 17:00

Míg 2013-ban a színházpolitika történései a Nemzeti Színház igazgatóváltása köré sűrűsödtek, az idei kultúrpolitikának nem volt egyetlen ilyen, egyszerre konkrét és szimbolikus centruma. Az évet a korábban megindult folyamatok előrehaladása és több kisebb-nagyobb konfliktus, megoldatlan helyzet jellemezte.

(tovább)
Harmadszorra főszerepben a nevetés
2014. december 16., 20:00

2015. február 11. és 15. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Thália Színházban a humorfesztivál, melynek mottója most is változatlan: főszerepben a nevetés.

(tovább)
Szalontay Tünde: „Kétségbeejtőek a mai közéleti viszonyok”
2014. november 20., 11:00

November végén ismét Merényletre készülnek az Átriumban. Gergye Krisztián produkciója a Marat/Sade című dráma revüváltozata. A darabot tizenkét női előadó szólaltatja meg. Szalontay Tündével beszélgettünk.

(tovább)
Az Őrült Nők Ketrece – Stohl András, Hevér Gábor
Az Őrült Nők Ketrece: huszonötödször az Átriumban
2014. október 22., 11:00

Október 22-én délután huszonötödik alkalommal nyitja ki kapuit Az Őrült Nők Ketrece. Jerry Herman és Harvey Fierstein musicalje Jean Poiret legendás darabjából készült, és a Kultúrbrigád, valamint az Átrium Film-Színház közös produkciójában, Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség július 12. óta.

(tovább)
Vaknyugat - Ficza István, Mészáros Piroska, Rétfalvi Tamás
„Meggyilkolási szövegösszefüggés” – tantermi ötletek a Vaknyugathoz
2014. szeptember 24., 10:00

Az írországi Leenane-ben játszódó trilógia kegyetlen-groteszk történetei közül az egyik az Átrium Film-Színház színpadán elevenedik meg. Tanítási segédlet a Vaknyugat előadáshoz.

(tovább)
Hitgyógyász – Ostorházi Bernadett
Várjuk a csodát két részben – Hitgyógyász az Átriumban
2014. szeptember 12., 10:30

Szeptember 30-ától az Átrium Film-Színházban látható Brian Friel Hitgyógyász című darabja. A korábban az Ódry Színpad öltözőjében játszott előadást az új helyszínen különleges körülmények között láthatják.

(tovább)
Fullajtár Andrea, Takács Katalin
Könnyed forradalom a Zsámbéki Bázison
2014. augusztus 29., 17:00

Gergye Krisztián rendező-koreográfus Peter Weiss: Marat / Sade című darabján dolgozik július óta egy tizenhárom fős, kizárólag női színészekből, táncosokból és énekesekből álló stábbal. Fázisbemutató vasárnap a Zsámbéki Bázison.

(tovább)
Tíz bemutató Budaörsön
2014. augusztus 28., 20:45

Gazdag, széles közönségréteget megszólító repertoárt tervez, ennek szellemében komoly dolgot vállal: tíz bemutatóval készül a 2014/15-ös színházi évadra a Budaörsi Latinovits Színház.

(tovább)
Nyilvános a Színikritikusok Díja idei várományosainak névsora
2014. július 28., 18:30

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptember 21-én, 34. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.

(tovább)
Hevér Gábor
Hevér Gábor: „Másnak mindig te vagy más”
2014. június 30., 14:00

Hevér Gábor ismét munkával tölti a nyarat, az Átriumban július 12-től látható Az Őrült Nők Ketrece című előadásban a mulató tulajdonosa, Georges szerepét játssza. A párját, Albint Stohl András alakítja. Hevér Gábor mesélt a produkcióról.

(tovább)
Fehér Balázs Benő, Stohl András és Hullan Zsuzsa Az Őrült Nők Ketrece próbáján
Fehér Balázs Benő: Szembenézés, bekapcsolás, megmérettetés
2014. június 18., 13:00

Végzős színészként a harmadik rendezésén van túl Fehér Balázs Benő, legutóbb Boris Vian Tajtékos napok című művét állította színpadra. Nyáron színészként kapott különleges feladatot: Az Őrült Nők Ketrecében Jean-Michelt, a főszereplők fiát alakítja.

(tovább)
Az Őrült Nők Ketrece - olvasópróba - Parti Nóra
Parti Nóra: Változás minden hetedik évben
2014. június 5., 19:00

Hideg politikus az Igenis, miniszterelnök úr!-ban, családját féltő anya Az utolsó pohárban, bővérű étteremtulajdonos lesz Az Őrült Nők Ketrecében, a most bemutatott Fekete leves című filmben is játszik. Parti Nórával beszélgettünk.

(tovább)
Alföldi Róbert és Gergye Krisztián Az Őrült Nők Ketrece olvasópróbáján
Kerényi Imrének ajánlja Az Őrült Nők Ketrecét Alföldi
2014. május 27., 12:00

Július 12-én mutatják be az Átrium Film-Színházban Hevér Gábor és Stohl András főszereplésével Az Őrült Nők Ketrece című musicalt. Alföldi Róbert rendező az olvasópróbán elmondta: Kerényi Imrének ajánlja a készülő előadást.

(tovább)
Igenis, miniszterelnök úr! - Hevér Gábor, Alföldi Róbert
Miniszterelnök huszonötödször: A hatalom megfertőzi a lelket
2014. május 26., 13:40

Huszonötödik előadásához érkezik júniusban a brit válságkomédia, az Igenis, miniszterelnök úr! Az előadást 2013 novemberében mutatta be a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház, és azóta estéről estére pótszékezett teltházzal játsszák.

(tovább)
Alföldi Róbert
Alföldi Róbert újra itthon rendez
2014. május 8., 13:15

Németországi és ausztriai bemutatói után ismét Magyarországon rendez Alföldi Róbert. Regényadaptációt, Csehovot, operát és zenés vígjátékot állít színpadra, első ízben dolgozik a Radnóti Színház társulatával és az Operaházban.

(tovább)
Gergye Krisztián és Alföldi Róbert Az Őrült Nők Ketrece castingján
Az Őrült Nők Ketrece az Átrium nyári bemutatója
2014. május 5., 13:30

Július 12-én mutatja be az Átrium Film-Színház Jerry Herman és Harvey Fierstein többszörös Tony-díjas musicaljének, Az Őrült Nők Ketrecének magyar változatát, Alföldi Róbert rendezésében, Hevér Gábor és Stohl András főszereplésével.

(tovább)
Gothár Péter székfoglalója
Gothár Péter akadémiai székfoglalója az Átriumban
2014. április 28., 12:30

Martin McDonagh: Vaknyugat című darabjának április 26-i előadásán tartotta Gothár Péter, az előadás rendezője székfoglalóját a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián.

(tovább)
Casting Az Őrült Nők Ketrecére
2014. április 7., 17:30

Táncosokat keres a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház 2014 júliusában bemutatandó Az Őrült Nők Ketrece című zenés előadásához. A produkció koreográfusa Gergye Krisztián, rendezője Alföldi Róbert.

(tovább)
A legnagyobb magyar
Ilyen volt a magyar színház 2013 – 2. rész – A 40 legfontosabb előadás
2013. december 31., 15:00

40 fontos előadást kerestünk a 2013-es év színházi produkciói közül. Hogy miért fontos egy előadás? Mert érdemes rá odafigyelni. Mert jó, mert tehetséges, mert hozzánk, nekünk és velünk szól. Mert segít fontos kérdéseket feltenni. Mert egyedi. Lássuk kronologikus sorrendben!

(tovább)
Mephisto - Martinovics Dorina, Mészáros Piroska, Bánfalvi Eszter, Murányi Tünde, Radnay Csilla, Makranczi Zalán, Nagy Zsolt, Gáspár Sándor, Szatory Dávid, Stohl András, Söptei Andrea
2013 legjobb 10 előadása a közönség szavazatai alapján
2013. december 29., 15:00

Íme a legjobb 10 előadás a szavazó közösség szerint, a 2012. december 25. és 2013. december 25. között bemutatott és értékelt előadások közül.

(tovább)
Hevér Gábor
Színpadon a kormányzás bohózata: Igenis, miniszterelnök úr! az Átriumban
2013. október 29., 17:00

Az Átriumban november 5-én látható először Antony Jay és Jonathan Lynn Igenis, miniszterelnök úr! című darabja, Znamenák István rendezésében, Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra és Némedi Árpád szereplésével.

(tovább)